Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Læs mere om
House of Apollon
Vores mission
Vores historie
Vores opdræt
Vores bolig
Vores hunde
Rocket
Whitney
Halston
Jacqueline
Monet
Gode minder
Noilly
Curie
Ophelia
Fie

ELEGANTE GULE GRAND DANOIS

Alle racehunde har en en standard. Standarden beskriver hundens egenskaber, temperament og udseende. Selvom racestandarder sjællent ændres, så ændrer racerne sig alligevel overtid. Grand danios'en ser dermed anderledes ud i dag, end den gjorde for fx 50 år siden.

Samtidig er der blevet forskel på typen. I Centraleuropa er grand danois'en mastiff præget med et kraftigt hoved og store læber (læs; savler!). En lettere varient af racen finder vi i Australien, Nordamerika, UK og Skandinavien, hvor særligt den nordamerikanske udgave fremstår meget elegant og aristokratisk med sine opretstående øre, lange hals og parallelle hovede. Denne type er virkelig et godt eksempel på "the Nobility of Canines" eller racehundens apollon. Og det er sådan, vi bedst kan lide en grand danois.

Vi har opbygget vores opdræt på amerikanske championhunde, som vi har importeret sæd fra. Vi har opdrættet den gule variant, simpelthen fordi det er den, vi bedst kan lide. Vi elsker deres temperament, de mørkebrune øjne, omgivet af sort og den sorte maske (der er et "must") – samt ikke mindst, den obligatoriske sorte "skønhedsplet" på kinden, som alle de gule har.

2009: Monet og Jacqueline med deres ædle og sunde udtryk/©