Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Læs mere om
House of Apollon
Vores mission
Vores historie
Vores opdræt
Vores bolig
Vores hunde
Rocket
Whitney
Halston
Jacqueline
Monet
Gode minder
Noilly
Curie
Ophelia
Fie

TIDLIGERE HUNDE

*Noilly*

17. Januar 2004 - 31. Marts 2012

December 2007

Noilly er vores "foudation birch" - stammoderen for vores opdræt og mor til vores første kuld. Hun var en unik hund og havde det helt rigtige grand danois sind; overlegen, selvsikker, rolig, beskyttende, hengiven og – reserveret. Vi elskede at lytte til hendes beroligende snorken. Noilly havde et godt helbred, selvom hun i en moden alder led lidt af slidgigt. 2 måneder efter, at hun var blevet mormor, fik hun problemer med sin mave. Et røngtenbillede viste en stor tumor (knude) i maven. Så det eneste rigtige var at lade hende sove ind. Noilly var testet for hoftedysplasi, hjertesygdomme, hypothyreodisme (dysfunktion i skjoldbruskkirtlen) og gråstær.

*Curié*

10. Juli 2004 - 4. august 2011

Curié marts 2008

Curié udviste som hvalp tegn på høj intelligens. Derfor opkaldte vi hende efter Madame Curié, der i sin tid fik Nobels fysikpris. Senere kaldte vi hende bare Kylle.... Kylle var en meget sød grand danois. Både over for mennesker og over for sin flok. Fremmede hunde brød hun sig ikke om. Slet ikke. Hun var en sjov og lærenem hund, og vi lærte hende at tænde og slukke elektrisk lys på kommando. Hun nød at være hvalpenes tante og støtte pædagog. Curié fik åndedræsbesvær og dårlig blodcirkulation i alder af 7 år og vi måtte vælge eutanasi.

 

*OPHELIA*

28. oktober 1998 – 2. maj 2004

Ophelia får slikket mundfyld af lille Noilly

Ophelia udstrålede storisk ro, og hun var en rigtig big-mama. Når Fie fik sine racerturer, så gemte Ophelia sig mellem thujaerne og kikkede på hende. Ophelia blev til Offe, og Offe til Boffe. For når hun gjorde sig istand, så "boffede" hun. Det udmøntede sig i voldsomme brummelyde og anstrengelser for at nå hele vejen rundt om sig selv. Ophelia blev aflivet af medlidenhed, fordi hun foruden sin hypothyriodisme fik konstateret megaesophagus (for stort spiserør), som ikke kan opereres.

 

*Fie*

13. august 1999 - 25. januar 2004

Fie liggende i hendes elskede – men alt for lille – stol

Fie var en tigerstribet humørbombe. Hver dag var en fest dag og hun slog altid øjene op med et forventningsfuldt blik. Vi gik til hvalpemotivation, og hun fik specialtræning, men lige meget hjalp det. Det lykkedes os aldrig at kalde hende ind. For Fie var altid liiiiige igang med at undersøge en snudebille, et stykke skvadderkål eller alt muligt andet. Fie havde ikke noget godt helbred og sov ind foran brændeovenen.