Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Læs mere om
grand danois
Temperament
Opdragelse
Plads, motion og pleje
Helbred og alder
Fodring
Type & Farve
Dansk kulturarv
Historie
Berømte grand danois
DOWNLOAD
PDF
Forbudteracer
Sjove regler verden rundt
 
 

TEMPERAMENT

Grand danois'en er normalt en rolig og graciøs selskabshund, der nemt bevæger sig rundt på lidt plads. Den er tolerant over for både mennesker og dyr. Der forlanges en selvsikker hund med høj pirringstærskel. Over for fremmede reagerer grand danois'en typisk reserveret og foretrækker helst, at være den, der tager initiativ til at indlede en evt. hilse-ceremoni.

Grand danois'en er kærlig og hengiven. Den knytter sig meget til dens familie, som den helst vil være sammen med hele tiden. Det skal man huske på, når sove- og væreplads skal vælges.

Grand danois'en er en følsom race. Den bryder sig IKKE om håndhændet behandling! Den er lærenem, men en lille smule stædig. Det er vores erfaring, at man får de bedste resultater, hvis man beder den venligt, men bestemt, om det man gerne vil have den til.

Grand danois'en er legesyg hele livet igennem. Den er normalt ikke en vandhund, og regnvejr er heller ikke en farvorit ting. Tilgengæld elsker den, at ligge og slikke sol – når den altså er der. Den er ikke særligt gøende (som fx gravhunde) og har ikke et udpræget jagtinstinkt, men har du mosegrise i din have, så er der stor risiko for, at de bliver forsøgt gravet op:-)

Tider skifter og idag vi ikke så tolerante som tidligere. Så pas på din store danske hund. For selvom din grand danois er en meget sød og kærlig hund, så kan den komme i en uheldig situation. Og fordi den er størst, vil den typisk få skylden.

Du kan under "Download Pdf" finde vores artikel om forbudteracer og sjoveregler rundt omkring.

2011: Noilly er 7 år og 10 måneder og stadig legesyg./©