Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Lęs mere om
Avlsarbejde
Hundens miljų
Hjemmelavet foder
DOWNLOAD
PDF
Foderanvisning
 
 
 

HJEMMELAVET MAD

I 2005 havde vi netop serveret et måltid tørfoder til vores dejlige hunde. Hundene spiste det, ganske som de plejede. Men vi begyndte, at tale om dengang, der ikke fandtes tørfoder. Og hvad vi – eller rettere vores forældre – dengang fodrede hundene med. Og det blev starten til vores kostplan baseret på friske råvare.

Tørfoder er en milliard forretning. Efter kun godt 30 år med tørfoder (i Danmark) er det lykkedes petfoodindustrien, at gøre fodring af hunde til en videnskab, godt hjulpet af tilhængerne af BARF (Bone and Raw Food), der har gjort fodring til en religion. Men faktum er, at hunden, i de ca. 14.000 år den har været domisticeret, har levet af den samme mad, som den vi spiser.

Vi har valgt at gå videnskabeligt til værks. Vi har både set på hundens ernæringsbehov og dens fordøjelsessystem. Og vi har taget udgangspunkt i, hvad veterinære ernæringseksperter mener, hunden har behov for af energi, proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

På dette grundlag har vi sammensat en kostplan baseret på friske råvarer uden tilsætningsstoffer. Det er vores påstand, at sådan en kostplan forbedrer hundens sundhedsmæssige tilstand. På den korte bane, har vi erfaret, at hunden kan spise alt og alligevel have fast afføring og dermed effektiv tømning af analkirtlerne. At immunforsvaret bliver forbedret, og ikke arvelige allergier forsvinder. At hunden får ædelyst – og glæde ved at spise. At pelsen bliver blank, og snuden fugtig og skindende. Og på den lange bane, får hunden, forhåbentlig, et længere liv.

Vi tilbyder vores erfaringer med hjemmelavet mad i foderanvisningen til venstre. God fornøjelse!

2008: Vores første kuld indtager deres aftensmad, mens moren ser misundelig til./©