Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Læs mere om
grand danois
Temperament
Opdragelse
Plads, motion og pleje
Helbred og alder
Fodring
Type & Farve
Dansk kulturarv
Historie
Berømte grand danois
 

OM RACEN GRAND DANOIS

The Gentle Giant – den blide kæmpe. Sådan benævner amerikanerne racen grand danois, racehundens Apollon. Grand danois'en er en stor hund. Hanhunden kan opnå en skulderhøjde på omkring 90 cm og veje 70-80 kg. Selv om grand danois er en meget stor hund, så kræver den ikke meget plads indendørs. Bilen kan tilgengæld godt blive en udfordring.

Grand danois er en kærlig familiehund, der knytter sig meget til sin familie. Overfor fremmede er den reserveret. Ligesom alle andre hunde, har grand danois'en brug for rutiner og klare grænser for, hvad den må. Giver du den det, så er den nem at opdrage.

Tæve eller hanhund? Som med alle andre racer, er der forskel på tævehunde og hanhunde. Tæver er typisk roligere og mere trofaste. Det gør, at nogle synes, de er nemmere end hanhunde. Tilgengæld kommer de i løbetid 2 gange om året. Hanhunde er mere i bevægelse og prøver grænser af. De kræver en mere fast hånd og har brug for at vide hvem der er chef.

En grand danois behøver moderat motion og pleje. Den bør dagligt have mulighed for at strække sit store legeme ud i frit løb.

En grand danois spiser naturligvis mere mad end fx en gravhund, men da hundemad til små hunde koster mere pr. kg end hundemad til store hunde, er forskellen ikke så stor endda. Grand danois hvalpe vokser meget hurtigt. Fra de er 8 uger til omkring 5 måneder tager de omkring 10 kg på pr måned. Hvalpe i den periode, bør ikke motioneres for voldsomt.

Store hunde – store konsekvenser. Alt hvad en grand danois gør, er større end det andre hunderacer gør. Dens kærlighed er større – i hertilfælde gør den typisk et uudsletteligt indtryk på dens ejere. De huller den graver i haven, er større. De ødelæggelser den laver som hvalp, er større. Dens efterladenskaber er større.

2006: Liselotte med Noilly, bemærk hundens store størrelse./©