Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Læs mere om
grand danois
Temperament
Opdragelse
Plads, motion og pleje
Helbred og alder
Fodring
Type & Farve
Dansk kulturarv
Historie
Berømte grand danois
DOWNLOAD
PDF
Problemhunde
Negleklipning
Pelspleje
 

PLADS, MOTION & PLEJE

Det er ikke antallet af boligkvadratmeter, der er vigtigt for hunde, men den daglige sociale stimulation og motion. Men man bør tænke sig rigtig godt om, hvis man bor i lejlighed. For det er mere krævende, når hvalpen skal gøres renlig, og når den voksne skal luftes i det daglige. Bor du højere end 1 sal, skal der være elevator. For en grand danois har ikke godt af at gå for meget på trapper.

En have, gør det nemt at få hvalpen renlig. Normalt skal en hvalp skal ud og tisse efter, at den har sovet, spist og/eller leget. Det kan blive til ganske mange gange i løbet af en dag. En idé kan være, at lave et specielt sted i haven, hvor hvalpen lærer, at dér må den besørge. Så undgås gødnings skader på planter og græs, når hunden er blevet voksen:-)

Det er også en god idé, at tænke over om du kan tilbyde din voksne grand danois en god og sikker plads i familiens transportmiddel, særligt hvis du skal køre langt med den.

Grand danois'en er moderat motionskrævende. Mængden af motion er normalt afhængig af, hvor meget en hund bliver stimuleret i løbet af en dag. Hvis en hund, foruden at sove om natten, også sover det meste af dagen, så behøver den ikke kun fysisk motion, men også mental aktivering.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse, bør en hund ikke være alene hjemme dagligt mere end 5-6 timer. Under disse forhold er ikke mindre end 1 times daglig motion passende. Og den vil elske, hvis den får lov til at strække sit store legeme ud. Efter vore mening findes der ikke noget smukkere end at se en grand danois løbe. Hvalpe bør selv regulere deres motion. Tvungen motion, som cykelture synes vi ikke er en god idé, hverken for hvalpen eller den voksne.

Grand danois'en har en kort og nem pels. Vi striler den, når den fælder. Pelsen kan vaskes efter behov. Neglene skal være korte. Når du kan høre hunde gå, så er det tid til negleklip. Du bør klippe dem, da de ellers kan blive så lange, at det generer hunden. Vi klipper ca. hver 3-4 uge, hvor vi også renser ører og børster tænder.

2011: Monet igang med sin ynglingsbeskæftigelse – at jagte mosegrise./©