Fawn Great Danes founded on healthy American Top Studs

Læs mere om
grand danois
Temperament
Opdragelse
Plads, motion og pleje
Helbred og alder
Fodring
Type & Farve
Dansk kulturarv
Historie
Berømte grand danois
DOWNLOAD
PDF
 
 
 
 

FODER OG FODRING

Mange tror, at en grand danois æder kolossale mængder af mad. Så lad os én gang for alle aflive den myte. Naturligvis spiser den mere end små og mellemstore hunde. En voksen grand danois skal, ligesom alle andre hunde, fodres i relation til dens aktivitetsniveau. Er den aktiv, svarer det til omkring 1900-2400 kcal, afhængig af vægten. Hvilket vil være ca. 5-600 gr tørfoder (400 Kcal/100 gr tørfoder) om dagen. Hvalpe bruger ca. 1000 Kcal mere. Laver du selv din hundemad (og det kan du læse mere om hér), så skal din voksne grand danois have omkring 1300-1700 gr mad om dagen.

Ingen hunde har godt at være overvægtige, og slet ikke en grand danois. Så den skal holdes slank. Du skal kunne se dens ribben, når hunden løber. Hvis du ikke kan det, så skal fodermængden sættes ned. Grand danois hvalpe vokser meget hurtigt, og må ikke overfodres af hensyn til belastning på hofte- og albueled. En hunds størrelse er genetisk bestemt – og en grand danois bliver ikke større af at få mere mad. Husk det!

Grand danois hunden bør fodres med skålen løftet i et stativ, da den ellers kan have svært ved at nå maden. Nogle studier peger på, at en løftet madskål kan forebygge mavedrejning og andre studier, viser det modsatte. Ingen ved præsist, hvorfor en hund får mavedrejning. Vi vælger at lade skålen være løftet, da det giver hunden en behageligere spisestilling. Ro før og efter måltiderne er en god idé for fordøjelsen.

Vi bryder os generelt ikke om tørfoder – slet ikke til grand danois hvalpe. Men de færreste har tid til at lave hundens mad ud fra almindelige råvarer, og der findes ikke andet færdigt hundemad end tørfoder. Er tørfoder valget, så bør det være de produkter, der er fremstillet af animalske proteiner ud fra ferskefødevarer – hvis det fås.

2009: Morgensamling omkring en ostebid inden morgenmad/©